„Va fi o fraudă așa cum nu ați văzut niciodată. Acesta este un lucru oribil pentru țara noastră și nu se va termina bine”, a spus Donald Trump în timpul dezbaterii cu Joe Biden. 

De-a lungul deceniilor, China a prezentat un discurs critic la adresa democrației SUA, cu scopul de a arăta poporului chinez “beneficiile” comunismului. Deși cei doi contracandidați s-au acuzat pe parcursul dezbaterii de legăturile fiecăruia cu Beijingul și au criticat în repetate rânduri China, acest lucru nu a reușit să combată efectele pe care afirmația lui Donald Trump le-a avut asupra modului în care China se va folosi de discursul său.

Presa chineză de stat deja a titrat în această dimineață “Dezbaterea dintre cei doi arată cât de mult se disprețuiesc aceștia, fără pic de decență”. În urmă cu patru ani, după prima dezbatere Trump-Clinton, ziarele chineze scriau că “indiferent cine câștigă, alegerile prezidențiale din SUA arată o democrație bolnavă.”

În același timp, și încrederea comunității internaționale în sistemul american de alegeri riscă să fie afectată. Președintele american a afirmat inclusiv că votul prin corespondență nu este unul sigur, cerându-le susținătorilor săi să meargă la secțiile de vot și să “supravegheze atent asupra încercării de fraudare a alegerilor”.

Analiza integrală: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday