Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a susținut o declarație de presă în urma vizitei oficiale în România, unde a fost primită de premierul Nicolae Ciucă. Înaltul diplomat a anunțat că va cere suspendarea Rusiei din cadrul Consiliului Drepturilor Omului (CDO) pentru că a comis crime de război în Bucea.

Ambasadorul a declarat: ”Noi credem că membri forțelor rusești au comis crime de război și ar trebui să fie anchetați. Mâine dimineață voi prezenta situația din Bucea în cadrul Adunării Generale a ONU. Voi cere suspendarea Rusiei din cadrul CDO. Nu putem permite unui stat membru care încalcă principiile să continue să facă parte din acest consiliu. Credem că a venit momentul ca Adunarea Generală a ONU să suspende Rusia din acest consiliu”.

Linda Thomas-Greenfield, care ieri a vizitat Republica Moldova, a mulțumit poporului român pentru ospitalitatea pe care a arătat-o refugiaților veniți din Ucraina și a spus că SUA rămân un partener de nădejde.

În urma retragerii militarilor ruși din regiunea Kiev, pe o stradă din Bucea (la nord-vest de capitală) au fost descoperite trupurile a cel puțin 20 de civili. Liderii occidentali au condamnat ferm Kremlinul pentru atrocitățile comise în timpul luptelor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday