Pentru a putea în continuare să își vândă marfa, vânzătorii trebuie să aibă sediul în SUA. Restricția se aplică și pentru plante și produse din plante. Amazon s-a angajat să-i sancționeze pe cei care încalcă noua regulă, inclusiv să le șteargă profilul de vânzător, anunță Reuters.

La finalul lunii iulie, 27 de state au emis avertizări legate de expedierea către populație a unor pachete cu semințe, de proveniență din China. Atunci, autoritățile făceau apel la populație să nu le planteze. Pachetele nesolicitate erau albe sau galbene, marcate în chineză.

Departamentul de Stat pentru Agricultură a identificat peste 12 tipuri de semințe trimise din China. Oficialii au precizat că tratează situația ca pe o înșelăciune: „Un furnizor trimite pachetele nesolicitate, pentru ca apoi să înregistreze online recenzii pozitive, în numele consumatorilor, și astfel să crească vizibilitatea produsului”.

Osama El-Lissy, administrator pentru Sănătate în Departamentul pentru Agricultură, precizează că cercetătorii au găsit foarte puține probleme legate de semințe, și că SUA și China investighează împreună cazul.

Sursa: Reuters.

Sursă foto: Joshua Lanzarini//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday