Oficialii statelor au făcut apel la cetățeni să nu planteze semințele, ba mai mult, să se adreseze autorităților dacă au primit prin poștă pachete de semințe care „au pe ele imprimate caractere chinezești”, pentru că pot fi periculoase, potrivit New York Times.

Semințele vin în pachete albe sau galbene, sunt marcate în chineză și pe ele scrie „China Post”, potrivit imaginilor publicate de Departamentul pentru Agricultură al statului Ohio. Departamentul din Kansas informează că ele ar fi etichetate ca „bijuterii”, în timp ce autoritatea din Louisiana anunță că unele pachete erau inscripționate ca jucării sau căști.

Michael Wallace, purtător de cuvânt al Departamentului pentru Agricultură din Virginia, a anunțat că a primit peste 900 de emailuri și sute de apeluri telefonice de la persoane care au primit astfel de colete. Louisiana a confirmat până acum existența a circa o sută de colete, iar în Florida, deja 160 de persoane s-au adresat autorităților.

Deși încă nu este clar soiul semințelor, Mike Strain, comisar pentru agricultură în Louisiana, a explicat într-un interviu că în statul sau au fost expediate semințe pentru plante de apă.

Poliția din Ohio tratează incidentul ca fiind o înșelătorie: „Un furnizor trimite pachetele nesolicitate, pentru ca apoi să înregistreze online recenzii pozitive, în numele consumatorilor, și astfel să crească vizibilitatea produsului”.

Sursa: New York Times 

Sursă foto: Joshua Lanzarini/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday