Cele două persoane, o femeie din Constanța și un bărbat din Ilfov, s-au întors recent din Africa de Sud, respectiv Zanzibar. Ambele au o stare de sănătate bună și se află în izolare. Femeia este imunizată cu schema completă, iar bărbatul este nevaccinat.

Autoritățile române au confirmat miercuri primul caz de transmitere comunitară cu varianta Omicron, la o femeie de 31 de ani din București fără istoric de călătorie în străinătate.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

“Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 17.12.2021, în România.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 45 ani, din județul Constanța, cu istoric de călătorie în Africa de Sud. Aceasta este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află in izolare, iar starea de sănătate este una bună.

Cea de-a doua persoană este un bărbat în vârstă de 29 de ani din județul Ilfov, cu istoric de călătorie în Zanzibar. Și această persoană se află în izolare, cu stare de sănătate bună, nevaccinată.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 13 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2“.

Sursa foto: Juan Bautista Ruiz Páramo/Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday