Update ora 12 

Ministerul Sănătății anunță un nou caz de infectare cu Omicron, la o femeie de 31 de ani din București. Ea nu a călătorit în străinătate și nu este contact al persoanelor confirmate până acum.

Comunicatul ministerului:

Astăzi, 15 decembrie 2021 a fost confirmat și al 11 -lea caz de infectare cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani din București, fără istoric de călătorie în afara țării.

Persoana este vaccinată anti -Covid 19 cu schema completă de vaccinare, iar starea ei de sănătate este una bună“.

Știrea inițială

Medicul Adrian Marinescu, director în cadrul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din București, este cel care a anunțat noile cazuri.

“Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală. Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la Matei Balș”, a declarat Adrian Marinescu la Digi 24.

Până acum, erau confirmate opt cazuri de infectare cu Omicron pe teritoriul României. Astfel, numărul total de persoane depistate cu această tulpină a urcat la 10.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday