Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, a declarat astăzi: “Peste noapte, am primit un ordin de luptă, pentru prima dată în tot acest timp. Ni s-a promis atâta muniție și atâtea arme câte avem nevoie pentru a continua operațiunile. Ni s-a promis că va fi desfășurat pe câmpul de luptă tot ce este necesar pentru a împiedica inamicul să ne taie liniile de aprovizionare”.

Acesta a adăugat că Ministerul rus al Apărării l-a desemnat pe generalul Serghei Surovikin, “singurul general care știe să lupte”, să lucreze alături de mercenari.

Prin acest mesaj, Prigojin pare să renunțe la planurile de retragere a forțelor armate pe care le conduce, după două zile. Vineri, el a amenințat că va lua această decizie din lipsă de muniție, iar sâmbătă a spus că negociază transferarea pozițiilor ocupate către militarii conduși de Ramzan Kadîrov, liderul cecen.

Tot sâmbătă, purtătorul de cuvânt al grupului de est din Armata Ucraineană a declarat pentru CNN că amenințarea lui Prigojin este “o completă cacealma. Mercenarii trag mai mult de 20 de mii de obuze pe zi. (…) Controlăm o parte mare din Bakhmut. Nu s-a schimbat nimic acolo, războiul pozițional continuă. Inamicul nu a realizat niciun fel de pătrundere majoră”.

Surse alternative: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday