Compania de stat poloneză PERN Group a fost informată astăzi de Transneft (statul rus este acționar majoritar) că livrările de petrol către Germania și Polonia prin conducta ce trece prin Belarus vor fi reduse cel puțin până joi dimineața, din cauza unei “lucrări neplanificate de renovare”.

Am fost informați că volumul lunar de materie primă va fi transmis conform planului. Depozitele de petrol ale Poloniei sunt complet securizate și funcționează permanent”, a transmis PERN.

Deși Transneft și-a argumentat decizia, presa internațională nu exclude ca motivul acestei reduceri de livrări să aibă legătură cu criza migranților de la granița Polonia – Belarus sau cu faptul că miercuri, Germania a suspendat temporar procesul de certificare a Nord Stream 2, pe motiv că subsidiara care va opera segmentul german nu este înregistrată în Germania. 

De altfel, se împlinește o săptămână de când președintele bielorus Lukașenko a amenințat că va opri tranzitul de gaze naturale către Occident, în cazul în care UE va adopta noi sancțiuni împotriva țării sale, în contextul crizei migranților. În urmă cu două zile, Consiliul Uniunii Europene a anunțat că va sancționa entitățile din Belarus implicate în izbucnirea crizei migranților.

Sursă alternativă: The Moscow Times

Foto: Dreamstime / Orientaly

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday