Legea autorizează cheltuieli de 740 miliarde de dolari pentru Apărarea Națională, iar Donald Trump spune că “dacă secțiunea 230, foarte periculoasă și nedreaptă, nu este complet ștearsă ca parte a Legii de autorizare a apărării naționale (NDAA), voi fi obligat să mă opun prin veto fără echivoc proiectului”, a scris Trump pe Twitter.

Secțiunea 230 din Legea privind decența în domeniul comunicațiilor protejează platformele sociale de răspunderea privind conținutul postat de utilizatori, dar numai dacă acestea nu intervin nicicum asupra acestuia. Donald Trump a și emis un ordin executiv acum șase luni, după ce Twitter i-a marcat mesajele ca potențial înșelătoare, prin care deschide posibilitatea acționării în judecată a rețelelor sociale asupra oricărui conținut postat, dacă acestea aleg să intervină în vreun fel asupra acestuia.

The Internet Association (din care fac parte Facebook, Amazon, Google și Twitter) au criticat cererea lui Trump: “Abrogarea secțiunii 230 este în sine o amenințare la adresa securității naționale. Legea împuternicește platformele online să elimine conținutul dăunător și periculos, inclusiv conținutul terorist și dezinformarea”.

Proiectul în discuție stabilește politica pentru Departamentul Apărării. A fost adoptat anual timp de șase decenii, fiind unul dintre puținele acte legislative considerate drept „obligatorii”, deoarece guvernează totul, de la creșterea salariilor pentru armată până la numărul de aeronave care ar trebui achiziționate.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday