Într-un memo general trimis birourilor procurorilor federali, William Barr le transmite acestora că ar trebui să examineze acuzațiile de nereguli la vot, înainte ca statele să treacă la certificarea rezultatelor. Această practică este neuzuală și a provocat demisia lui Richard Pilger, directorul departamentului pentru infracțiuni electorale din Departamentul de Justiție (DoJ). Într-un email trimis colegilor săi, acesta îl acuză pe procurorul general că “abrogă politica veche de 40 de ani, de non-interferență înainte ca alegerile să fie certificate de fiecare stat în parte.

Barr nu a furnizat niciun indiciu privind existența unor dovezi care să susțină afirmația lui Trump de fraudă masivă la alegerile de săptămâna trecută. În Memo-ul său trimis procurorilor federali,
el notează că, deși “majoritatea acuzațiilor de presupuse abateri de la regulile electorale nu ar avea impact asupra rezultatului alegerilor, acestea trebuie verificate.”

CNN notează că scopul memorandumului emis de William Barr este neclar, deoarece procurorii își cunosc deja responsabilitățile de a investiga eventuale fraude. În schimb, el poate lăsa impresia opiniei publice că ar exista dovezi ale unei fraude masive, pe care Trump și echipa sa de campanie nu le-au produs până acum.

Procurorul General a susținut anterior afirmațiile nefondate lui Trump cu privire la frauda electorală, iar această ultimă mișcare vine într-un moment tensionat. Președintele ales Joe Biden se pregătește pentru preluarea funcției, în timp ce Donald Trump și administrația sa refuză să recunoască victoria adversarului și se pregătește de reluarea unor mitinguri și adunări publice, care să susțină contestarea alegerilor.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday