Acțiunea are loc în cadrul anchetei judiciare lansate încă din vară de Curtea de Justiție (instanță specială pentru oficialii de rang înalt), în urma a zeci de plângeri formulate de medici, autorități locale și case de bătrâni. Potrivit Reuters, procurorii trebuie să stabilească dacă a existat o „lipsă de voință de a lupta împotriva unui dezastru” din partea oficialilor, la izbucnirea pandemiei, care a făcut până acum 33 de mii de morți în Franța.

Descinderile la locuința și biroul ministrului Sănătății, Olivier Veran, au venit la câteva ore după ce Președintele Macron a instituit restricții de circulație pe timpul nopții în Paris și alte opt orașe, într-un moment în care autoritățile publice franceze încearcă să intervină ferm și credibil pentru oprirea coronavirusului.

Percheziții au fost efectuate și la fostul ministru al Sănătății, fostul premier Edouard Philippe și la fosta purtătoare de cuvânt a guvernului, Sibeth Ndiaye. Ancheta împotriva membrilor Guvernului Philippe a început imediat după demisia acestora, pe 3 iulie, dar anchetarea și a actualului ministru este o noutate, în condițiile în care Franța a raportat ieri peste 22 de mii de cazuri de coronavirus, dublu față de ziua anterioară.

Sursă: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday