Decizia se aplică pentru regiunea Ile-de-France (Paris) și pentru încă opt metropole: Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse, Montpellier. Pe lângă obligația de a sta în casă între orele 21:00 și 06:00, autoritățile locale vor putea impune și alte restricții, dar școlile, magazinele și instituțiile publice vor rămâne deschise. Macron a recomandat munca de acasă, dar a precizat că aceasta nu este un panaceu universal și că acest instrument trebuie folosit de firme “cu flexibilitate și inteligență”. De asemenea, el a precizat că nu intenționează închiderea unor zone, nici restricționarea circulației între regiuni.

Starea de urgență sanitară va dura patru săptămâni, dar președintele Franței a precizat că va cere Parlamentului o prelungire, până la 1 decembrie.

Acum două zile, Franța a trecut de pragul de 1.500 de persoane internate la terapie intensivă, pentru prima dată după 27 mai, iar azi, numărul persoanelor care sunt internate în spital pentru COVID-19 a depășit pragul de 9.100. 

În urmă cu trei săptămâni, pentru a frâna răspândirea virusului, autoritățile au luat decizia de a închide barurile și restaurantele din Marsilia, al doilea oraș al țării și au declarat stare de alertă sporită în Paris și alte zece metropole.

Surse: LeFigaro, BBC, Le ministère des Solidarités et de la Santé.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday