Potrivit Universității Johns Hopkins peste 6,8 milioane de persoane au fost infectate în SUA, iar 200.005 de oameni au murit din cauza Covid-19, mai mult decât în ​​oricare altă țară. Acesta este scenariul sumbru pe care Președintele Donald Trump îl anticipa pe 30 martie, când experții spuneau că numărul deceselor cauzate de coronavirus ar putea ajunge la 240 de mii. La vremea respectivă, Donald Trump declara: “e o cifră oribilă, dar dacă vom rămâne între 100 de mii și 200 de mii de morți, vom putea spune că am făcut o treabă foarte bună.”

“Din cauza minciunilor și incompetenței lui Donald Trump din ultimele șase luni, am văzut una dintre cele mai mari pierderi de vieții americane din istorie”, a declarat luni Joe Biden, contracandidatul lui trump la Președinția SUA.

În aceeași zi, Trump a spus că el și administrația sa au făcut „o treabă fenomenală” și și-a acordat un „A +” pentru gestionarea pandemiei.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat azi că America a înregistrat 38% din numărul total de cazuri din ultimele două săptămâni la nivel mondial. Totodată OMS spune că numărul deceselor din cauza coronavirusului au scăzut în săptămâna 14-20 septembrie în SUA cu 22% față de săptămâna precedentă. 

În acest moment la nivel mondial au fost confirmate 31,3 milioane de cazuri de Covid-19 și peste 965 de mii de decese.

Surse: Universitatea Johns Hopkins, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday