Potrivit datelor colectate de Organizația Mondială a Sănătății până pe 20 septembrie s-au înregistrat la nivel mondial peste 30,6 milioane de cazuri COVID-19 și 950 de mii de decese de la începutul pandemiei.

În perioada 14-20 septembrie au fost depistate aproape două milioane de cazuri noi de COVID-19, ceea ce reprezintă o creștere de 6% față de săptămâna precedentă și cel mai mare număr de cazuri raportate într-o singură săptămână de la începutul epidemiei. 

În aceeași perioadă, s-a înregistrat însă o scădere cu 10% a numărului de decese, cu 36.764 de decese raportate în ultimele șapte zile. Cea mai mare creștere a numărului de decese a fost înregistrată în Europa (cu 27% mai mult comparativ cu săptămâna precedentă). În plus, cazurile noi înregistrate în Europa reprezintă 35% din totalul cazurilor noi raportate în ultima săptămână.

Asia de Sud-Est a continuat să raporteze o creștere a deceselor provocate de COVID-19, cu peste nouă mii de decese în ultima săptămână, reprezentând 25% din totalul deceselor raportate și depășind o sută de mii în total. În America se înregistrează în continuare cele mai multe cazuri, peste 38% din toate cazurile noi raportate în ultimele șapte zile, deși regiunea a raportat o scădere cu 22% a deceselor.

Africa este singura regiune în care continuă să scadă atât numărul de cazuri noi (12%) cât și de decese (16%).

În ultimele două zile OMS arată că s-au înregistrat încă 530 de mii de noi cazuri, până la 31,1 milioane de îmbolnăviri și 12 mii de decese, până la 962 de mii.

Sursa: OMS

 

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday