“Oricine glorifică terorismul este împotriva tuturor valorilor noastre și ar trebui deportat”, a declarat cancelarul Olaf Scholz în fața Bundestagului, camera inferioară a parlamentului german. Cancelarul s-a declarat “dezgustat de faptul că cineva care caută adăpost în Germania ar comite crime”, făcând referire la cazul afganului care a atacat cu cuțitul mai multe persoane din Mannheim, ucigând un polițist, săptămâna trecută. Tot în Mannheim, un politician din partidul de extremă dreapta AfD a fost atacat cu un cuțit, marți seara.

Astfel, Scholz s-a angajat să lucreze pentru a consolida legile ce permit deportarea rapidă a migranților infractori în țări precum Afganistan sau Siria, afirmând că “securitatea națională cântărește mai greu decât drepturile solicitanților de azil”. De asemenea, a promis că cei care sunt cunoscuți ca fiind islamiști sau antisemiți nu vor mai putea obține pașapoarte germane. Cancelarul a mai precizat că Ministerul german de Interne lucrează deja pentru a pune în practică aceste măsuri și negociază în acest sens inclusiv cu țările vecine Afganistanului, pentru a-i primi pe migranții deportați.

Germania a înregistrat anul trecut o accelerare a imigrației, iar cel mai mare grup de solicitanți de azil – peste 30% – a venit din Siria. Turcia a fost pe locul al doilea, urmată de Afganistan. De altfel, migrația este probabil principala temă de campanie din ultimele săptămâni, mai ales în statele din centrul și vestul Europei, fiind exploatată de partidele de extremă dreapta pentru a atrage voturi la alegerile de săptămâna aceasta.

Surse alternative: DW, AP

Foto:  Dzmitry Skazau | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday