O proporție sănătoasă a obiectivului Tesla pentru 2030 ar fi fost promisiunea de până acum a companiei de a produce mașini care costă 25.000 de dolari. În timp ce compania promite în prezent să introducă în viitor modele ‘mai accesibile’, acest lucru nu echivalează neapărat cu lansarea unor mașini care costă 25.000 de dolari“, explică pentru Reuters un analist specializat în industria auto. 

Acesta face referire la faptul că, recent, Musk declara că Tesla intenționează să lanseze noi “modele accesibile” până la sfârșitul acestui an. A avertizat însă că noile mașini vor fi produse în uzinele actuale și nu vor fi construite fabrici noi în acest sens, reușind în final să aibă costuri mai mici, dar fără a avea o creștere substanțială a volumului de mașini produse. 

Obiectivul Tesla de a ajunge să producă 20 de milioane de mașini într-un an a fost reiterat de Elon Musk în repetate rânduri, în ultimii ani, fiind menționat totodată și în rapoartele anuale pe 2020, 2021 și 2022. Specialiștii din industria auto văd această decizie drept un semn că producătorul american se reorientează, de la mașini electrice la noul “robotaxi”, pe care Elon Musk îl consideră “un proiect extrem de profund” și care va fi dezvăluit pe 8 august. 

Musk a declarat în aprilie că Tesla s-a confruntat în ultima perioadă cu o scădere a cererii și cu o concurență dură din partea altor producători auto. Vânzările sale au crescut cu 38% în 2023, sub ținta de 50%, iar Tesla a avertizat în ianuarie că livrările vor încetini în acest an. De asemenea, în perioada ianuarie – martie a acestui an, Tesla a înregistrat prima scădere a vânzărilor de la un an la altul din ultimii aproape patru ani, iar într-o încercare de restructurare a companiei, a concediat peste 10% din personal și a desființat divizia Supercharger.

Sursa: Reuters

Foto: Wirestock | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday