Aproximativ 3.200 de locuitori din British Columbia, provincie aflată în vestul Canadei, au fost nevoiți să se evacueze în weekend din cauza incendiilor de vegetație care au izbucnit în rezervația naturală Parker Lake, existând pericolul ca acestea să se extindă. De asemenea, și locuitorii din provincia vecină Alberta au primit alerte de evacuare. Conform autorităților locale, incendiul a izbucnit din cauza unui copac care a căzut peste o linie electrică.

Pompierii acționează la fața locului, însă transmit că situația a revenit sub control abia în urma ploilor care au redus extinderea incendiilor. Cu toate acestea, a fost emisă o alertă legată de calitatea proastă a aerului valabilă din Columbia Britanică și până în Ontario, cuprinzând vestul și sudul țării.

De altfel, fumul din Canada a ajuns până în SUA, state de graniță precum Minnesota fiind afectate de calitatea proastă a aerului. Situația amintește de incendiile de vegetație de anul trecut, din Canada, al căror fum a ajuns până în SUA, unde mai multe state au intrat sub alerte de poluare, și chiar până în Europa. 

Oficialii canadieni au avertizat că cei cu risc mai mare atunci când calitatea aerului scade din cauza fumului sunt cei care se confruntă cu boli pulmonare, cum ar fi astmul, persoanele cu boli de inimă, adulții în vârstă, copiii, femeile însărcinate și cei care lucrează în aer liber. 

Surse: CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday