Aerul de pe coasta de est a continentului nord-american are o calitate foarte slabă în aceste zile, din cauza faptului că fumul de la incendiile de vegetație din Quebec a fost purtat de vânturile puternice ale furtunilor din regiunea canadiană Noua Scoție. Newyorkezii au fost nevoiți să poarte măști de protecție în spațiile publice, miercuri, și mulți dintre ei au simțit că îi ustură ochii.

BBC scrie că în Quebec, cea mai populată regiune a Canadei, ard circa 150 de incendii, iar până acum a fost afectată o suprafață de peste 3,3 milioane de hectare. Serviciul de monitorizare a aerului din capitala Ottawa a emis cel mai sever avertisment legat de calitatea aerului. Agenția americană a clasificat calitatea aerului ca fiind “nesănătoasă”, în special pentru persoanele cu probleme respiratorii.

În New York City și Washington DC, școlile și-au suspendat activitățile în aer liber, inclusiv pauzele elevilor. Primarul newyorkez i-a îndemnat pe locuitori să-și țină ferestrele închise, să evită deplasările neesențiale și să poarte măști de protecție în spațiul deschis. Din cauza ceții combinate cu particulele de fum, vizibilitatea este foarte redusă. Un corespondent al BBC a publicat o fotografie, din Oceanul Atlantic, în care Statuia Libertății abia dacă se mai vede.

În Canada acționează deja peste 500 de pompieri canadieni, iar SUA au trimis 600 de pompieri și personal auxiliar. Guvernul canadian așteaptă ajutor din partea Spaniei, Portugaliei, Franței și Mexicului. BBC arată că “priveliștile” de deasupra Americii de Nord nu sunt o raritate în regiuni din Asia, Africa și America Latină. New Delhi, de exemplu, este cea mai poluată zonă metropolitană în clasamentul IQAir.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday