Vladimir Putin l-a propus pe Andrei Belousov (65 de ani)  să preia portofoliul Apărării. Acesta a fost ministru al Dezvoltării Economice între 2012 și 2013, asistent al președintelui până în 2020, iar după aceea, viceprim-ministru. Valeri Gerasimov (68 de ani) va rămâne șef al Statului Major General al Armatei.

Serghei Șoigu (68 de ani) era ministru al Apărării din 2012, de când Putin a revenit în funcția de președinte, după cele două mandate de prim-ministru. El a fost numit secretar al Consiliului de Securitate al Federației, post ocupat până acum de Nikolai Patrușev, un apropiat al lui Putin și văzut ca al doilea om în stat. Șoigu va fi, de asemenea, vicepreședinte în Comisia Militaro-Industrială și va supraveghea activitatea Serviciului de Cooperare Miltaro-Tehnică.

În cursul zilei, la sediul Consiliului Federației Ruse, camera superioară a parlamentului, a fost depusă lista cu propunerile pentru noul guvern, pe care se regăsește și numele lui Serghei Lavrov la Ministerul de Externe. El se află în fruntea ministerului din 2004.

Marți, Vladimir Putin a depus jurământul și a preluat, oficial, cel de-al cincilea mandat de președinte, care se va încheia în 2030.

În urmă cu trei săptămâni, unul din adjuncții ministrului Apărării a fost reținut sub acuzația de luare demită, iar Reuters a arătat, într-o analiză, că incidentul ar putea fi o încercare a adversarilor politici ai lui Șoigu de a-i dilua acestuia influența.

Surse alternative: Reuters, TASS

Foto: Malivoja | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday