Șeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleh Sinegubov, a afirmat că “Rușii au lovit un teren de sport unde se jucau copii. Trei dintre aceștia sunt în stare extrem de gravă și au fost transportați la spital“. Potrivit acestuia, cei care au fost răniți sunt copiii de 12, 13 și 15 ani, care jucau fotbal.

Sinegubov a mai transmis că trupele ruse au lovit și zone rezidențiale, în urma atacului desfășurat azi. Sunt persoane rănite, însă nu a fost publicat un bilanț clar până la această oră. Presa locală relatează despre cel puțin doi răniți, în afară de cei trei copii.

Rusia a lansat un atac masiv cu cel puțin 50 de rachete și 20 de drone noaptea trecută asupra instalațiilor energetice din Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Atacul a vizat șapte regiuni și a avut loc în timp de Rusia sărbătorește înfrângerea Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial. Potrivit celui mai mare furnizor de energie al Ucrainei, DTEK, cel puțin trei centrale termice au fost grav avariate.

Surse alternative: Pravda.ua, Kyiv Independent, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday