Fostul consilier al lui Donald Trump, Hope Hicks, a izbucnit în lacrimi în timp ce depunea mărturie, în procesul în care fostul președinte este acuzat că nu a declarat fonduri de campanie electorală (în 2016) folosite pentru a cumpăra tăcerea actriței de filme porno Stormy Daniels. Hope Hicks, care a fost secretar de presă al campaniei lui Donald Trump și a ocupat funcția de director de comunicații la Casa Albă, a fost ultimul martor chemat în instanță în cea de-a doua săptămână a procesului.

Hicks a declarat că fostul președinte i-a cerut să nege că a avut o relație sexuală cu Stormy Daniels. Le-a mai mărtursit juraților că l-a informat pe Donald  Trump cu patru zile înainte de alegeri că Wall Street Journal va publica detalii despre relația sa cu actrița din filme pentru adulți. ”El dorea să se asigure că există o negare a oricărui fel de relație”, a declarat Hicks, care a adăugat că fostul președinte nu dorea ca soția sa Melania să afle povestea, care includeau și acuzații despre o presupusă aventură cu un fost model Playboy, Karen McDougal.

Hope Hicks s-a referit și la videoclipul în care Donald Trump spunea ”poți face orice”, în timp ce vorbea despre atingerea organelor genitale ale femeilor. Despre acest lucru, a spus: ”Cred că era foarte preocupat de percepția pe care oamenii o vor avea… Nu cred că dorea ca cineva din familia sa să fie rănit sau jenat de ceea ce se întâmpla în campanie”.

Mărturia lui Hope Hicks le-a oferit juraților o perspectivă asupra modului în care a fost efectuată campania lui Trump. Procurorii susțin că ascunderea plăților către Stormy Daniels au influențat alegerile, deoarece știrile ar fi putut influența alegătorii în susținerea unuia dintre cei doi candidați, Donald Trump și adversara sa democrată, Hillary Clinton. Totuși, mărturia acesteia ar putea ajuta apărarea să susțină că Trump a plătit-o pe Daniels pentru a-și proteja soția, nu pentru a împiedica alegătorii să afle acuzațiile despre relația cu actrița din filme pentru adulți.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday