Acțiunile producătorilor chinezi de vehicule electrice (Li Auto, Great Wall Motor, Leapmotor) scad luni dimineața cu între 3% și 6%, după ce aceștia au răspuns la rândul lor cu reduceri de prețuri, la tăierile operate de Tesla, în acest weekend. Începând de vineri, producătorul american a început să ieftinească cu până la 2.000 de euro, diferitele sale modele, mai întâi în SUA, apoi în China și Europa. 

Potrivit Financial Times, acționarii Tesla se pregătesc acum pentru cea mai slabă performanță a producătorului din ultimii șapte ani, un raport în acest sens urmând a fi publicat săptămâna aceasta. 

Momentan nu este clar dacă Tesla își va schimba planurile de producție, după ce au apărut informații potrivit cărora compania ar fi renunțat deja la proiectul unui vehicul cu un preț mai mic de 25 de mii de dolari. La finalul anului 2022, compania americană a început să reducă prețurile vehiculelor sale pentru a obține vânzări mai mari. Acest lucru i-a forțat și pe ceilalți producători de vehicule electrice să taie prețurile, în mai multe valuri, într-un “război al prețurilor” ce i-a afectat în final mai ales pe producătorii europeni.

Sursa: FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday