Ministerul Apărării Naționale (MApN) transmite că trei aeronave F-16 Fighting Falcon, achiziționate de România de la Regatul Norvegiei, au aterizat în Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii.

Aeronavele fac parte din a doua serie de avioane F-16 cumparate de România. Primul lot a fost livrat anul trecut în noiembrie, când trei avioane au aterizat în Baza 86 Aeriană “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea

Ministrul apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a declarat că “Prin sosirea graduală, pe parcursul acestui an și a celui viitor, a celor 32 de aeronave multirol F-16 Fighting Falcon, care vor înzestra încă două escadrile ale Forțelor Aeriene, România își consolidează capabilitățile de apărare aeriană la un nivel adaptat provocărilor de securitate din regiune. Aceste aeronave vor avea un rol important în menținerea unei posturi aliate credibile de apărare și descurajare a oricărei agresiuni pe flancul estic și, la fel de important, vor asigura tranziția pentru forțele noastre aeriene către era generației a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday