Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță că primele trei aeronave F-16 Fighting Falcon, cumpărate de la Regatul Norvegiei, au aterizat în Baza 86 Aeriană “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea. Cu acest prilej, a avut loc ceremonia de recepție a avioanelor de luptă, în prezența oficialilor români, norvegieni și americani.

În comunicatul emis de MApN, se mai arată: ”Achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză”.

“Avioanele vor fi livrate în stare operațională, resursa disponibilă a acestora asigurând operarea lor pentru o perioadă de tranziție, de minimum 10 ani, către avioanele de generația a V-a, ceea ce face ca achiziția avioanelor de luptă norvegiene să reprezinte, în fapt, un transfer de capabilitate între două țări NATO aliate”, potrivit Ministerului Apărării.

Amintim că autoritățile române au semnat contractul pentru achiziția celor 32 de aeronave F-16 second-hand din Norvegia, la un cost de 388 de milioane de euro (cost ce include suportul logistic). Forțele Aeriene Române mai au în dotare alte 17 aeronave F-16.

Foto: Facebook/Forțele Aeriene Române

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday