Constructorul de mașini a raportat că în primul trimestru al acestui an a construit 433 de mii de autovehicule, însă a livrat doar 387 de mii dintre acestea, mult sub așteptările analiștilor. Această cifră nu este doar în scădere față de cele 484 de mii mașini livrate în ultimele trei luni ale anului 2023, ci și față de aceeași perioadă a anului trecut, când Tesla a comercializat 423 de mii de mașini.

Compania americană a produs în special modele 3 și Y, 412 mii, dintre care a livrat 370 de mii. Tesla a precizat că s-a confruntat cu diferite dificultăți, care au afectat vânzările. Astfel, a atribuit declinul, parțial, atacurilor rebelilor Houthi din Marea Roșie, care au provocat devieri ale transporturilor maritime și care au dus la închiderea temporară a fabricii din Germania. Un alt motiv invocat de Tesla sunt atacurile activiștilor de mediu din apropierea fabricii din Germania.

De asemenea, concurența de pe piață, în special în China, unde producători populari, precum BYD, au câștigat teren au provocat o scădere semnificativă a vânzărilor.  În trimestrul al patrulea al anului 2023, Tesla a pierdut titlul de cel mai bine vândut producător de vehicule electrice din lume în favoarea producătorului auto chinez BYD. 

Surse alternative: CNN, CNBC

Foto: Jörg Hüttenhölscher | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday