Update: Gruparea extremistă de stângă ”Volcano Group” revendică atacul asupra rețelei care furnizează energie electrică producătorului auto american. ”Am sabotat Tesla astăzi”, a anunțat gruparea.

Poliția anunțase anterior că investighează o suspiciune de incendiere, după ce un stâlp de electricitate a luat foc.

Știrea inițială:

Incendiul a izbucnit la un stâlp de electricitate din Grünheide, o zonă care se află la sud-est de capitala Berlin. Autoritățile au transmis că focul nu s-a extins la fabrica Tesla, însă din cauza faptului că întreaga zonă a rămas fără curent electric, fabrica nu poate funcționa pentru moment. 

De asemenea, polițiștii au transmis că a fost nevoie de intervenția pirotehniștilor, deoarece serviciile de urgență au găsit un semn pe care scria “muniție îngropată aici”. Ministrul de interne din landul Brandenburg a transmis, într-un comunicat oficial dur, că mai multe localități din apropiere au rămas fără electricitate: “Dacă se confirmă concluziile inițiale, vorbim de un atac perfid asupra infrastructurii noastre electrice. Acest lucru va avea consecințe. Mii de oameni au fost puși în pericol. Vom reacționa la un astfel de act de sabotaj cu cea mai mare severitate”.

Presa germană scrie că incendiul pare să fi fost provocat de un grup de activiști de mediu, nemulțumiți de ambițiile Tesla de a extinde fabrica, care implică tăierea copacilor din zonă. Deși fabrica are o capacitate de producție de aproximativ 500.000 de mașini pe an, producătorul auto american vrea să dubleze capacitatea la un milion de mașini pe an, în încercarea de a domina piața europeană. 

Săptămâna trecută, activiștii de mediu au protestat împotriva extinderii fabricii și au declarat că intenționează să continue protestele timp de o săptămână, în pădurea din apropiere. Această fabrică este singura administrată de Tesla, în Europa.

Surse: Spiegel, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday