Este foarte îngrijorător ca cineva să facă comentarii despre un judecător și este deosebit de problematic când aceste comentarii sunt sub formă de amenințare, mai ales dacă sunt îndreptate împotriva familiei cuiva”, a declarat judecătorul Reggie Walton într-un interviu pentru CNN, publicație care notează că este neobișnuit ca judecătorii federali să vorbească în public, mai ales despre situații politice sau juridice specifice. Walton a făcut referire la criticile agresive ale lui Donald Trump la adresa judecătorilor implicați în cazurile sale, în special la cele care l-au vizat pe judecătorului din cazul Stormy Daniels, actrița pentru filme pentru adulți.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care și Walton și fiica sa s-au confruntat cu astfel de amenințări. Judecătorul a continuat spunând că facem aceste meserii pentru că suntem dedicați statului de drept și credem în statul de drept, iar statul de drept poate funcționa eficient doar atunci când avem judecători care sunt pregătiți să își îndeplinească sarcinile fără a fi amenințați cu un potențial prejudiciu fizic“. 

Reamintim că, anul trecut, Donald Trump l-a numit pe Alvin Braggs, procurorul din New York, rasist, deși acesta este o persoană de culoare, iar mai apoi l-a atacat pe judecătorul Juan Merchan, care conduce procesul împotriva sa, spunând că “Am parte de un judecător care îl urăște pe Trump, cu o soție și o familie care îl urăsc pe Trump, și cu o fiică ce lucrează pentru Kamala Harris.

În urma acestui incident Merchan a emis un ordin prin care Trump poate face comentarii limitate în legătură cu potențiali martori, avocați, personalul instanței sau membrii ai familiei procurorilor sau avocaților, menite să interfereze cu cazurile. 

Sursa: CNN

Foto: Palinchak | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday