Noland Arbaugh (acum în vârstă 29 de ani) a rămas paralizat din cauza unui accident la scufundări. În ianuarie, i-a fost implantat un cip în creier cu ajutorul căruia poate controla cursorul unui computer. Elon Musk, care deține Neuralink, a făcut acest anunț în urmă cu câteva săptămâni, iar acum compania a transmis, live, cum bărbatul joacă șah online.

Până miercuri, identitatea primului pacient care a primit primul implant al Neuralink nu a fost făcută publică. În timpul transmisiunii live, Arbaugh a declarat că operația a fost “super ușoară”, că a fost externat din spital după o zi și că nu are tulburări de ordin cognitiv. În schimb, a mai spus că experiența sa nu este una perfectă, că s-a confruntat cu unele probleme, pe care nu le-a dezvăluit, dar că viața i s-a schimbat. 

Totuși, Kip Ludwig, fost director al programului de inginerie neuronală la National Institutes for Health, a afirmat că faptul că bărbatul a reușit să joace șah online nu este o mare realizare, dar este un bun punct de plecare. El este încă în primele zile după implant și mai sunt o mulțime de lucruri de învățat, atât pentru el, cât și pentru Neuralink, pentru a maximiza cantitatea de informații pentru control”. 

În februarie, Reuters a dezvăluit că inspectorii Administrației americane pentru Medicamente (FDA) au identificat nereguli legate de aparatele folosite în experimentele făcute de Neuralink pe animale, în baza cărora FDA a emis autorizația pentru implantul pe pacienți umani. 

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday