Australia. Uber va plăti 178 de milioane de dolari serviciilor de taxi și de mașini de închiriat, pentru a le compensa pierderile rezultate în urma “intrării sale agresive pe piață”.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-uber-logo-icon-top-yellow-taxi-cab-close-up-moscow-image196802212

Curtea Supremă a statului Victoria urma să judece un proces colectiv împotriva Uber, însă unul dintre judecători a anulat acțiunea, după ce compania de ride-sharing a acceptat să plătească compensații în valoare de 178 de milioane de dolari americani serviciilor de taxi și de închiriere de mașini, pentru pierderile suferite în urma “intrării agresive” a Uber pe piață. Curtea mai trebuie să aprobe, formal, înțelegerea.

Suma stabilită este a cincea cea mai mare plătită de o entitate pentru închiderea unui proces colectiv, în istoria Australiei. Firmele de taxi au acuzat Uber că a intrat în Australia cu intenția de a “afecta piața locală de taxi și de mașini de închiriat” și că, astfel, a făcut ca valoarea licențelor de transport, plătite de șoferi, să se prăbușească. Conform avocaților acestora, compania “a folosit mașini fără licență cu șoferi neacreditați, într-o conspirație prin mijloace ilegale, și a indus în eroare autoritățile de reglementare”.

Un purtător de cuvânt al Uber a declarat că problemele reclamate de șoferi sunt “moștenite”, întrucât când și-a început activitatea, în urmă cu peste zece ani, nu exista niciun tip de reglementare în nicio parte a lumii. În prezent, a spus acesta, există regulamente de funcționare în fiecare stat australian, iar guvernele au recunoscut rolul companiei în societate, ca parte importantă a sistemului de transport.

Surse alternative: The Guardian, Reuters

Folosim cookies