SUA. Avocații lui Donald Trump au informat instanța că fostul președinte nu a reușit să facă rost de garanția de 464 de milioane de dolari pentru a evita executarea silită în procesul în care a fost găsit vinovat pentru fraudă fiscală.

Avocații fostului președinte american au informat instanța că Donald Trump nu poate depune garanția de 464 de milioane de dolari, în dosarul în care a fost găsit vinovat de fraudă privind supraevaluarea averii. Conform acestora, Trump ”întâmpină dificultăți insurmontabile” în a găsi o companie de asigurări pentru a acoperi suma. ”Pârâții s-au confruntat cu dificultăți insurmontabile în obținerea unei garanții pentru suma totală de 464 de milioane de dolari”, conform avocaților, care au precizat că Trump a contactat peste 30 de companii de asigurări.

Donald Trump trebuie să depună o garanție pentru întreaga sumă, de 464 de milioane de dolari, până săptămâna viitoare. Astfel, procurorul general din New York, Letitia James, va putea începe demersurile pentru a recupera suma dispusă de instanță, chiar în timpul apelului.

La mijlocul lunii februarie, Donald Trump a fost găsit vinovat în procesul de fraudă privind supraevaluarea averii. Procurorul general al New York l-a acuzat pe Trump și pe cei doi fii adulți ai săi, Eric și Donald Jr, că și-au supraestimat averea cu 3,6 miliarde de dolari pe an, timp de un deceniu, pentru a păcăli băncile și companiile de asigurări să-i ofere condiții de împrumut mai bune.

Sursă: CNN, Reuters

Folosim cookies