Curtea Supremă a statului Victoria urma să judece un proces colectiv împotriva Uber, însă unul dintre judecători a anulat acțiunea, după ce compania de ride-sharing a acceptat să plătească compensații în valoare de 178 de milioane de dolari americani serviciilor de taxi și de închiriere de mașini, pentru pierderile suferite în urma “intrării agresive” a Uber pe piață. Curtea mai trebuie să aprobe, formal, înțelegerea.

Suma stabilită este a cincea cea mai mare plătită de o entitate pentru închiderea unui proces colectiv, în istoria Australiei. Firmele de taxi au acuzat Uber că a intrat în Australia cu intenția de a “afecta piața locală de taxi și de mașini de închiriat” și că, astfel, a făcut ca valoarea licențelor de transport, plătite de șoferi, să se prăbușească. Conform avocaților acestora, compania “a folosit mașini fără licență cu șoferi neacreditați, într-o conspirație prin mijloace ilegale, și a indus în eroare autoritățile de reglementare”.

Un purtător de cuvânt al Uber a declarat că problemele reclamate de șoferi sunt “moștenite”, întrucât când și-a început activitatea, în urmă cu peste zece ani, nu exista niciun tip de reglementare în nicio parte a lumii. În prezent, a spus acesta, există regulamente de funcționare în fiecare stat australian, iar guvernele au recunoscut rolul companiei în societate, ca parte importantă a sistemului de transport.

Surse alternative: The Guardian, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday