Update ora 10:30: Autoritatea rusă din domeniul aviației a precizat că, “din motive de securitate”, sunt impuse restricții de zbor pe trei din cele patru aeroporturi din Moscova: Domodedovo, Vnukovo și Jukovski, relatează SkyNews.

Măsura a fost luată după ce mai multe drone au fost doborâte deasupra capitalei de antiaeriana Rusiei, la primele ore ale dimineții. Potrivit imaginilor care circulă pe rețelele de socializare, un depozit aflat lângă aeroportul Domodedovo a fost lovit de ceea ce par resturi de dronă.

Știrea în formă inițială: Ucrainenii au continuat atacurile cu drone asupra mai multor regiuni rusești, noaptea trecută, și au lovit o rafinărie din Krasnodar, unde a izbucnit un incendiu. Localități din regiunea rusească Belgorod au rămas fără electricitate.

Autoritățile din Rusia susțin că incendiul de la rafinăria din orașul Sloviansk-pe-Kuban a fost “de scurtă durată” și că ar fi izbucnit după ce o dronă, doborâtă de apărarea antiaeriană, ar fi căzut în zonă. Flăcările au fost stinse între timp și nu s-au înregistrat victime, mai transmit rușii.

Totuși, conform postărilor de pe rețelele de socializare, nu este clar dacă apărarea antiaeriană a fost activată, așa cum susțin autoritățile locale.

Ministerul rus al Apărării mai arată că, în total, 17 drone ar fi fost distruse deasupra regiunii Krasnodar, patru deasupra regiunii Moscova și alte 15 deasupra altor șase regiuni. Aceste informații nu pot fi verificate, momentan, din surse independente. Ucrainenii nu au comentat atacurile până acum.

Dronele care zburau deasupra regiunii Moscova au fost distruse și nu au provocat daune materiale sau victime, mai susțin autoritățile rusești. În regiunea Belgorod, patru drone ucrainene au reușit să distrugă liniile de alimentare cu energie electrică și gaze din satul Zhovtneve, provocând pene de curent într-o zonă extinsă.

Ucrainenii au efectuat săptămâna aceasta atacuri masive cu drone asupra depozitelor de combustibil rusești, fiind vizate inclusiv rafinării Lukoil aflate la sute de km distanță de Moscova. Sâmbătă dimineață, două drone au lovit și au provocat incendii la rafinăriile Rosneft din regiunea Samara, situate la peste o mie de km de linia frontului. 

Surse alternative: Reuters, Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday