“Memoria mea este în regulă”, a răspuns Biden în conferința de presă de joi seară, devenind apoi din ce în ce mai ritos, pe măsură ce reporterii îi adresau întrebări despre acuitatea mentală și problemele legate de vârsta sa. Biden a devenit vizibil furios când a vorbit despre acuzația că nu și-ar mai aminti când a murit fiul său, Beau Biden răpus de cancer în 2015. “Cum dracu îndrăznește cineva să spună asta? Nu am nevoie de nimeni care să-mi amintească când a murit”, a spus președintele, devenind vizibil emoționat.

Raportul a venit într-un moment în care imaginea publică a președintelui american chiar are de suferit, din cauza confuziilor recente ale acestuia. Biden i-a încurcat pe președinții Franței (Mitterand și Macron), nu și-a mai amintit cum se numește organizația teroristă cu care luptă Israelul (nr- Hamas) și, în ciuda răspunsului dur, a confundat chiar în conferința de joi seară Egiptul cu Mexicul.

Procurorul special Robert Hur, care a supravegheat ancheta privind manipularea de către președinte a materialelor clasificate găsite la reședința și birourile sale private, a concluzionat că Biden, în vârstă de 81 de ani, a “reținut și dezvăluit în mod intenționat” documente clasificate. Deși a decis că președintele nu va fi pus sub acuzare penală, raportul a mai arătat că în timpul audierii “președintele a dat dovadă de o memorie limitată semnificativ”.

Președintele se confruntă cu îngrijorări tot mai mari cu privire la vârsta sa înaintată, în timp ce încearcă să-i convingă pe alegători să-i acorde încă patru ani la Casa Albă.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday