Comandamentul Central al SUA a anunțat într-o postare pe X că în jurul orei locale 21:30 [ora 20:30 a României], pe data de 7 februarie, forțele americane au lansat un atac unilateral în Irak, ca răspuns la atacurile împotriva membrilor serviciilor americane, ucigând un comandant al Kataib Hezbollah responsabil de planificarea directă și participarea la atacurile împotriva forțelor americane din regiune. În acest moment nu există indicii privind victime civile”.

SUA au scos din nou în evidență faptul că vor continua să ia măsurile necesare pentru a-și proteja poporul. Nu vom ezita să îi tragem la răspundere pe toți cei care amenință siguranța trupelor noastre”.

Reuters și AFP scriu că este vorba de comandantul Abu Baqir al-Saadi, ucis în estul capitalei Bagdad, în timp ce se alfa într-un vehicul care a fost aruncat în aer de drona americană. Potrivit declarațiilor obținute sub protecția anonimatului de cele două agenții, au fost trei victime, între ele și comandantul al-Saadi.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă a declarat că atacul din Iordania asupra bazei militare americane a fost “planificat, asigurat cu resurse și facilitate de un grup-umbrelă numit Rezistența Islamică din Irak, care este format din mai multe grupări, inclusiv Kataib Hezbollah”. Trei soldați americani au fost uciși, în urmă cu zece zile, în Iordania, iar alți 34 au fost răniți.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday