“Tesla va acționa imediat pentru a convoca un vot al acționarilor, în vederea transferului sediului social în Texas”, a scris miliardarul pe X, adăugând că un sondaj informal pe care l-a organizat anterior și la care 87,1% dintre participanți au votat “da” cu privire la o astfel de schimbare a fost “fără echivoc în favoarea Texasului”, unde compania are deja o mare parte din facilitățile sale administrative, încă din pandemie. Totuși, compania a rămas înregistrată fiscal în Delaware, un stat cu taxe atât de mici, încât este considerat un fel de paradis fiscal al SUA.

Decizia lui Elon Musk de acum vine pe fondul unui proces cu un mic investitor, în care judecătoarea Kathaleen McCormick, din Delaware, a considerat că pachetul salarial al lui Musk este indecent de mare.

Tesla trece printr-o perioadă mai dificilă. Cotația acțiunilor sale este acum la jumătate față de vârful atins în 2022, iar pachetul salarial al lui Musk a fost legat inclusiv de această performanță. Vânzările de mașini electrice scad, iar profitul său a fost oricum diminuat substanțial de “războiul prețurilor” declanșat de Musk la începutul anului 2023. Luna trecută, compania a avertizat că se așteaptă la o încetinire a creșterii vânzărilor în 2024.

Sursă alternativă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday