Pentagonul a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a oferit detalii despre atacul cu drone asupra unei baze militare americane din Iordania. Astfel, conform datelor disponibile până la acest moment, purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului a spus că atacul a fost realizat de o miliție susținută de Garda Revoluționară din Iran. Oficialul a subliniat că Iranul “are amprentele lui pe asta”.

Toate acestea în contextul în care Iranul a declarat public că nu are niciun fel de implicație în acest atac, deși inclusiv președintele Biden a spus că milițiile proiraniene sunt vinovate de atac. De altfel, tot în această seară, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a subliniat că el și președintele Joe Biden “nu vor tolera atacurile asupra forțelor americane și vor lua toate măsurile necesare pentru a apăra SUA și trupele sale”. 

Pentagonul a făcut public și bilanțul, până la acest moment. Conform acestuia trei militari americani au fost uciși, fiindu-le făcut public și numele, iar alți 40 sunt răniți. Se așteaptă totuși ca aceste cifre să se modifice pe măsură ce ancheta evoluează.

În ceea ce privește bilanțul atacurilor, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a spus că 165 de atacuri împotriva personalului și bazelor americane au avut loc în perioada 17 octombrie – 29 ianuarie. Totuși, acesta este primul atac în care trupele sunt americane sunt ucise în Orientul Mijlociu.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday