Atacul vine la o zi după ce liderul Hezbollah a amenințat că luptătorii săi de la granița Libanului cu Israel vor da un “răspuns rapid, inevitabil” pe câmpul de luptă, după uciderea numărului doi din Hamas.

Gruparea libaneză susține că a lansat 62 de rachete în această dimineață, lovind punctul principal de observare pe care israelienii îl folosesc pentru supraveghere și control aerian. Armata israeliană, însă, a transmis că, în această dimineață, au fost trase aproximativ 40 de rachete, care s-au îndreptat, prin nord, spre regiunea Meron. Precizează că, la scurt timp, IDF a atacat pe teritoriul libanez o celulă teroristă care a luat parte la atacuri.

Reuters, care citează analişti, scrie că uciderea lui Saleh al-Arouri, deși nu a fost revendicată în mod oficial de Israel, ar putea fi văzută ca un mesaj către Hezbollah, care este aliatul Hamas, că inclusiv principalul său bastion, Dahieh, fortăreață a grupării teroriste, ar putea fi vulnerabil la atacul israelian.

Ca urmare a acestei situații, șeful Hezbollah a susținut două declarații în ultima săptămână. În a doua, dând asigurări că răspunsul la atacul israelian nu va întârzia să apară, fiind considerat o amenințare la adresa întregului teritoriu libanez.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday