Foto: Hassan Nasrallah

Hassan Nasrallah, liderul grupării Hezbollah din Liban, susținută de Iran, a ținut al doilea discurs de la uciderea lui Saleh al-Arouri, numărul doi din Hamas, într-un cartier din Beirut controlat de Hezbollah. Nasrallah a transmis, în declarația televizată, că Hezbollah nu poate rămâne tăcută la uciderea lui Arouri, pentru că întreg Libanul ar fi expus la noi atacuri: “Luptătorii din toate zonele graniței vor fi cei care vor răspunde la incidentul periculos din suburbiile Beirutului”

Saleh al-Arouri este cel mai important conducător al Hamas ucis până acum, de la declanșarea războiului dintre Israel și Hamas. Deși autoritățile de la Tel Aviv nu au revendicat asasinatul, un oficial american din domeniul Apărării a declarat pentru AFP că operațiunea a fost desfășurată de Israel

De la începutul războiului dintre Israel și Hamas, la granița israeliano-libaneză au fost constat schimburi de focuri. Totuși, temerile legate de escaladarea războiului au ajuns la nivel maxim abia după asasinarea lui Arouri.

De altfel, Libanul are o serie de dispute teritoriale cu Israelul pe seama a 13 zone aflate de-a lungul graniței. În acest context, Nasrallah a declarat că războiul Israel-Hamas a deschis “o oportunitate istorică de a elibera complet fiecare centimetru din pământul nostru libanez”. Separat, Ministrul israelian al Apărării a declarat că, în ceea ce privește Libanul, preferă o cale diplomatică de rezolvare a problemelor.

Surse alternative: France 24, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday