Update ora 16.15. Autoritățile ucrainene anunță că cel puțin cinci persoane au fost ucise, iar alte zeci sunt rănite, în urma atacul.

Primarul capitalei Kiev a anunțat că o persoană a murit și alte 20 au fost rănite, în urma unui atac asupra unui bloc de locuințe. Conform administrației militare a capitalei, fragmente de rachete rusești au căzut în cinci cartiere, iar în total, șapte clădiri rezidențiale au fost avariate sau au luat foc.

Primarul din Harkov, al doilea mare oraș al Ucrainei, a anunțat că o persoană a decedat și alte 45 sunt rănite. Precizează că bilanțul ar putea fi modificat. 

Deocamdată, autoritățile ucrainene nu au anunțat câte rachete au fost lansate de către ruși sau câte au fost doborâte. Rusia a atacat Ucraina și cu 35 de drone Shahed, despre care Forțele Aeriene Ucrainene spun că le-au doborât pe toate.

Luni, în prima zi a anului, președintele Vladimir Putin a amenințat că Rusia va răspunde cu atacuri asupra “țintelor militare sensibile din Ucraina”, după ce ucrainenii au atacat, sâmbătă, orașul Belgorod din Rusia. Putin a spus că atacul desfășurat de ucraineni a fost unul terorist și că nu va rămâne nepedepsit. De altfel, Moscova a solicitat și o reuniune de urgență a ONU, în aceeași seară.

Surse alternative: The Guardian, PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday