UPDATE. Serviciul penitenciar israelian a anunțat că a eliberat 30 de palestinieni deținuți în închisoarea Ofer din Cisiordania ocupată și într-un centru de detenție din Ierusalim.

Știrea în formă inițială. Zece israelieni și doi cetățeni thailandezi, care au fost ținuți ostatici în Fâșia Gaza, au fost eliberați în această seară. Persoanele au fost predate Comitetului Internațional al Crucii Roșii, au fost duse în Egipt și apoi au fost preluate cu elicoptere militare pentru a fi readuse în Kerem Shalom, în sudul Israelului. Armata israeliană a precizat deja că grupul a ajuns în Israel.

În schimb, Israel va elibera 30 de cetățeni palestinieni, mai exact 15 femei și 15 băieți, toți cu vârste sub 18 ani.

Acordul temporar de încetare a focului, inițial pentru patru zile, a fost prelungit cu încă două zile și urmează să expire miercuri. În primele patru zile, au fost eliberați 69 de ostatici din Fâșia Gaza, în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni.

Între timp, Washington Post a scris că șeful CIA a ajuns în Qatar, unde încearcă să prelungească armistițiul dintre cele două părți și eliberarea unor ostatici americani. Publicația americană citează un oficial american și mai multe persoane care au informații despre subiect.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday