Compania X (fostul Twitter) a dat în judecată Media Matters pentru “defăimare”, după ce organismul a publicat un raport în care a arătat că reclamele marilor companii au fost afișate alături de postări cu conținut antisemit. X susține că organismul de supraveghere a presei s-a folosit de conturi care urmăreau exclusiv branduri și “a recurs la derularea și reîmprospătarea la nesfârșit a feed-ului până când a primit în cele din urmă pagini care conțineau rezultatul dorit: conținut controversat alături de postările plătite ale celor mai mari agenții de publicitate de pe platformă”.

Media Matters a răspuns că acțiunea în justiție este doar o încercare de intimidare a criticilor platformei și că “așteaptă nu nerăbdare să obțină câștig de cauză”.

X/Twitter obține majoritatea veniturilor din reclame, iar după publicarea raportului, companii importante precum IBM, NBCUniversal, Comcast, Disney sau Apple au anunțat că nu-și vor mai face publicitate pe platformă. 

Procesul marchează cea mai recentă dispută a companiei cu autoritățile de reglementare și agențiile de publicitate, care au indicat o creștere a discursurilor instigatoare la ură pe platformă de când Elon Musk a cumpărat-o, în octombrie anul trecut, și a făcut concedieri în rândul personalului de moderare a conținutului.

Surse alternative: DW, Politico

Foto: Olena Churilova | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday