Conform purtătorului de cuvânt al Corpului Marin, Hailey Harms, starea de sănătate a celor nouă pasageri care se aflau la bord este evaluată. Aceasta a precizat că aeronava era folosită pentru misiuni de patrulă și recunoaștere și era de tipul P-8A Poseidon, având două motoare și corpul unui avion de pasageri de tipul Boeing 737.

Imaginile de la fața locului au arătat aeronava în poziție verticală, cu aripile ușor ridicate, în golful Kaneohe, lângă baza Marine Corps Hawaii, pe insula Oahu, la nord de capitala Honolulu.

Serviciul Național de Meteorologie a raportat că în momentul aterizării vizibilitatea a scăzut, iar rafalele de vânt s-au intensificat.

CNN subliniază că avioanele P-8A Poseidon sunt folosite adesea de Marina Americană, fiind capabile să transporte atât torpile cât și rachete de croazieră, în timp ce desfășoară lupte antisubmarin și colectează informații. Avioanele P-8 sunt, de asemenea, pilotate de armatele din Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Norvegia și India, potrivit Boeing.

La începutul acestui an, un P-8A care efectua operațiuni deasupra Mării Chinei de Sud și în care se afla și un echipaj CNN a fost interceptat de un avion de luptă chinez.  

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday