În această dimineață, forțele israeliene au permis, la cererea directorului spitalului Al-Shifa, evacuarea, printr-o rută sigură, a locuitorilor din Gaza care se aflau în spital și care doreau să părăsească clădirea”, a transmis IDF într-un comunicat. Armata israeliană a negat informația apărută în presă conform căreia a emis un ultimatul de evacuare a spitalului.

 “IDF nu a ordonat în niciun moment evacuarea pacienților sau a personalului medical al spitalului Al-Shifa și, de fapt, a propus ca orice cerere de evacuare medicală să fie organizată împreună cu Armata. Personalul medical va rămâne în spital pentru a acorda asistență medicală pacienților care nu pot fi evacuați”, se arată în comunicatul Armatei.

Israelul a transmis anterior că, pe baza informațiilor de care dispune, sub Spitalul Shifa se află principalul centru de comandă al grupării Hamas. Miercuri, Armata israeliană a publicat imagini și videoclipuri cu arme și uniforme despre care spunea că aparțin Hamas și au fost găsite în spitalul Al-Shifa în urma “atacului țintit” lansat în acea dimineață.

Organizația Națiunilor Unite a estimat că 2.300 de pacienți, personal medical și palestinieni strămutați se adăposteau în clădire înainte de intervenția de miercuri trupelor israeliene. Spitalul a funcționat fără alimente pentru bolnavi, apă, electricitate, oxigen și resurse medicale timp de cel puțin o săptămână înainte de raidurile Armatei israeliene. Anterior, OMS a transmis că spitalul Al-Shifa, cel mai mare din Gaza, “nu mai funcționează ca un spital”.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday