Armata israeliană (IDF) anunță că membrii unității de elită Shaldag și alte forțe ale Diviziei 36 au găsit armele în secția de RMN a spitalului Al-Shifa, cel mai mare din nordul Fâșiei Gaza. Înainte ca militarii să pătrundă în complex, au dus lupte grele cu teroriștii Hamas, în urmă cărora au ucis cinci persoane.

“În timpul perchezițiilor, în interiorul uneia dintre secțiile spitalului, trupele au localizat o cameră care conținea mijloace tehnologice unice, echipament de luptă și echipament militar folosit de organizația teroristă Hamas”, se arată în comunicatul IDF.

De altfel, în imaginile și videoclipurile date publicității se pot observa puști de asalt, grenade și alte echipamente militare. Conform The Times of Israel, într-o altă secție a spitalului ar fi fost găsite un sediu operațional al Hamas și “mijloace tehnologice”, care ar fi fost utilizate în acte de teroare.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a transmis că soldații au găsit uniforme Hamas care au fost aruncate pe podeaua spitalului, pentru ca teroriștii să poată scăpa, dându-se drept civili. Aceste constatări dovedesc fără echivoc că spitalul a fost folosit pentru teroare, încălcând complet dreptul internațional”.

Marți, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, a declarat că informațiile SUA susțin concluziile Israelului, potrivit cărora Hamas a folosit al-Shifa ca centru de comandă și s-a folosit de tunelurile săpate sub spital pentru a-și organiza operațiunile militare și, potențial, pentru a ascunde o parte din cei peste 240 de ostatici capturați.

IDF spune că va continua să opereze în Spitalul Shifa, sub care spune că Hamas are principalul centru de comandă. În ciuda tuturor dovezilor, ministerul Sănătății din Gaza a negat că armele și echipamentele au fost găsite în spital.

Surse alternative: The Times of Israel, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday