Înainte de summitul UE-China de la Beijing care va avea loc în perioada 7 – 8 decembrie, președinta Comisiei Europene lansează avertismente, pe fondul concurenței de vehicule electrice din China, ajunse în Europa la prețuri pe care producătorii europeni nu le pot egala. 

Ursula von der Leyen sugerează că subvențiile acordate de guvernul chinez industriei de profil a stimulat “o supracapacitate clară în China, iar această producție va fi cu siguranță exportată, mai ales dacă ea este determinată de subvenții directe și indirecte. Acest lucru se va înrăutăți pe măsură ce economia Chinei încetinește iar cererea sa internă nu va accelera. În cele din urmă, asta va afecta și denatura piața noastră”, a spus doamna von der Leyen.

În urmă cu două luni, Comisia Europeană a demarat, la cererea Franței, o investigație care vizează mașinile electrice chineze “low-cost”, despre care afirma că “au inundat piețele globale”. La vremea aceea, Ursula von der Leyen a spus că “prețul acestora este menținut artificial la un nivel scăzut de subvențiile uriașe de la stat”. Producătorii europeni de autovehicule electrice au cerut Comisiei să impună taxe de import pentru mașinile aduse din China, dar nu și pe componentele acestora, pe care ei înșiși le folosesc.

Sursa: Politico

Sursa foto: Cowardlion | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday