India a decis introducerea unor măsuri de limitare a poluării aerului în capitală, prin implementarea unor restricții de circulație a autovehiculelor. Concret, mașinile cu numere de înmatriculare impare vor circula numai în anumite zile, iar celelalte în restul zilelor. Restricțiile vor fi în vigoare în perioada 13 – 20 noiembrie. Școlile primare vor rămâne, de asemenea, închise până la sfârșitul săptămânii.

Anterior, guvernul a impus o amendă de 20 de mii de rupii, echivalentul a mai mult de 200 de euro, pentru șoferii care sunt prinși folosind vehicule diesel sau vehicule vechi pe benzină.

Calitatea aerului din capitală a înregistrat un nivel “sever” de poluare, iar indicele de calitate a aerului a depășit de 36 de ori valoarea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății la începutul săptămânii. Încă de joia trecută, un strat de ceață toxică, compusă din praf și fum, a acoperit New Delhi. Din cauza smogului periculos, școlile primare au fost închise încă de atunci, iar persoanelor care suferă de probleme respiratorii li s-a recomandat să nu iasă afară decât dacă este absolut necesar.

Adesea, nivelul de poluare din capitala Indiei se înrăutățește în luna noiembrie, când temperaturile scăzute rețin agenții poluanți emanați de diverse surse, inclusiv de vehicule și praf. De asemenea, New Delhi este clasat printre cele mai poluate orașe din lume. Din această cauză, nu este pentru prima dată când mecanismul “impar-even” a fost implementat. Inițiativa s-a dovedit a fi un succes în trecut, freducând numărul de vehicule de pe șosele cu aproape 1,5 milioane de mașini. Restricții similare au fost impuse anterior și în orașe precum Beijing, Paris, Bogota, Santiago și Sao Paulo.

Sursă: Sky News

Foto: Abhishek Singh | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday