În Kentucky, guvernatorul democrat Andy Beshear a fost reales, deși în 2020 Donald Trump a avut un avans de 26 de puncte în fața lui Joe Biden, în condițiile în care Daniel Cameron, contracandidatul său republican este unul dintre apropiații lui Trump și a fost susținut direct de acesta.

Alegătorii din Ohio, un stat despre care se credea că devine din ce în ce mai conservator, pe care Trump l-a câștigat cu un avans de opt procente în 2020, au votat în mod covârșitor înscrierea dreptului la avort în constituția locală. În Ohio, guvernatorul republican a promulgat o lege care interzice avortul după șase săptămâni de sarcină, într-un moment în care rareori femeile știu că sunt însărcinate.

Democrații au mai câștigat și majoritatea în legislativul statalui Virginia, unde republicanii aveau până acum majoritate, dar statul fusese totuși câștigat de Joe Biden la alegerile din 2020.

Financial Times observă că rezultatele acestor alegeri “îi vor încuraja pe democrați, care se confruntă acum cu o scădere a cotelor de susținere pentru Joe Biden”, care este condus în sondaje de Donald Trump în statele considerate indecise pentru cursa din 2024.

Biden a respins rezultatele recentelor sondaje, într-o postare pe rețelele sociale marți seara: “În toată țara, în seara asta, democrația a câștigat iar MAGA a pierdut. Alegătorii votează. Sondajele nu. Fie să câștigăm anul viitor”.

Surse alternative: WaPo, FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday