Incidentul s-a produs sâmbătă după amiaza, iar circumstanțele atacului sunt încă neclare. Tânăra a fost rănită, dar nu a murit, iar poliția îl caută pe atacator. Svastica scrcijelită în grabă cu cuțitul pe ușa acesteia este singurul indiciu al motivației atacului, dar poliția nu este sigură când a fost făcută aceasta.

Un fermo immagine della svastica rinvenuta sulla porta della donna

“Un astfel de act de violență este de neconceput. Ofer tot sprijinul meu victimei și rudelor ei”, a scris pe platforma X primarul din Lyon, Gregory Doucet.

Numărul atacurilor antisemite, dar și a celor islamofobe, a crescut exponențial în urma atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și a ofensive israeliene în Gaza. Săptămâna trecută, zeci de case ale cetățenilor de origine evreiască au fost marcate cu steaua lui David, la Paris și în alte orașe, la fel ca în perioada interbelică, când naziștii au marcat astfel populația evreiască, înainte de a o deporta în lagăre de exterminare.

Surse: BFMtv, LaRepubblica

Foto: Adeliepenguin | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday