Procuratura din Paris a transmis pentru Politico faptul că doi cetățeni moldoveni au fost arestați, vinerea trecută, după ce au recunoscut că au desenat Steaua lui David pe o clădire. Postul francez de radio Europe 1 spune că este vorba despre un bărbat de 33 de ani și o femeie de 29 de ani, care au acționat la comanda unui individ din Rusia, încă neidentificat.

Moldovenii au fost arestați pentru distrugere sau pagube asupra unei proprietăți, pe criterii de “origine, rasă, etnie sau religie”. După ce au fost identificați, pe baza mărturiei unui localnic, polițiștii au stabilit că se aflau în Franța ilegal și i-au expulzat.

Reamintim, ieri autoritățile din Paris, dar și din alte orașe franceze, au informat că zeci de clădiri au fost marcate cu Steaua lui David, într-o singură noapte, într-o acțiune aparent coordonată, cu caracter nazist. La scurt timp după acest moment poliția a început o anchetă, iar însemnele au fost șterse.

Sursa: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday