Președintele Comunității Evreiești din Viena, Oskar Deutsch, a scris pe X (fostul Twitter) că focul a ars holul de la intrarea într-o sală de ceremonii. Incendiul a izbucnit în timpul nopții trecute și s-a stins singur, în mare parte, până când pompierii au fost alertați, la scurt timp după ora 8 dimineața. Nu s-au înregistrat victime în rândul paznicilor sau a celor care au intervenit pentru stingerea incendiului.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a condamnat “puternic atacul asupra cimitirului evreiesc adăugând că “antisemitismul nu-și are locul în societatea austriacă”. Poliția a deschis o anchetă.

Acțiunile antisemite s-au intensificat în mai multe state europene, în urma atacului Hamas asupra Israelului de pe 7 octombrie, care a generat un război în Orientul Mijlociu. Noaptea trecută, în Franța, zeci de clădiri din Paris și din alte orașe au fost marcate cu Steaua lui David, simbolul evreilor.

Sursa: AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday